Miten piilolinssit laitetaan silmään? Katso video-ohjeet

Miten piilolinssit laitetaan silmään? Katso video-ohjeet

Piilolinssien laittaminen silmiin on suhteellisen yksinkertaista, mutta silti linssit eivät tunnu ottavan oikein kiinni heti ensimmäisellä kerralla.

Piilolinssien käsittelyssä tulee aina muistaa hyvä hygienia. Likaiset sormet tai nukan ja pölyn ajautuminen silmiin voi pahimmassa tapauksessa johtaa silmätulehdukseen.

Video-ohjeet piilolinssien asettamiseksi silmiin

Yltä löydät VideoJug-nimisen YouTube-kanavan erinomaisen videon piilolinssien laittamisesta silmiin.

Tarvitset: piilolinssit, linssinestettä, puhtaan linssikotelon, saippuaa (ei-kosteuttavaa), nukkaamattoman pyyhkeen, vettä, peilin ja riittävästi valoa.

Yksinkertaisuudessaan ohjeet kuuluvat näin:

  1. Ensin, pese kätesi ja kuivaa ne huolellisesti nukkaamattomaan pyyhkeeseen. On tärkeää, että kätesi ovat puhtaat ja niissä ei ole pölyä tai pieniä nukkapalasia pyyhkeestä.
  2. Ota yksi linssi pois kotelostaan ja aseta se huolellisesti dominoivan kätesi etusormen päähän. Katso silmämääräisesti, että linssi on oikein päin.
  3. Aseta dominoivan käden (se, jossa linssi on) keskisormi alaluomellesi ja vedä sitä alaspäin. Vedä toisella kädellä (usein keskisormella) yläluomea ylöspäin.
  4. Katso kevyesti ylöspäin ja tuo piilolinssi kohti silmääsi. Tunnet ja kuulet, kun linssi asettuu silmän pinnalle oikein. Älä kuitenkaan katso liikaa ylöspäin, sillä muuten piilari ei asetu silmälle oikein.
  5. Kun piilolinssi ottaa kiinni silmään, räpyttele kevyesti. Katsele eri suuntiin, jotta linssi asettuu oikealle paikalleen silmän keskelle.
  6. Jos tunnet linssin ja silmän välissä ilmaa, paina silmäsi kiinni ja paina yläluomeasi kevyesti linssiä vasten. Näin ilmakuplat poistuvat.

Ja sama toiselle silmälle!

Katso video yltä, jos haluat ohjeet tarkempana. Video on englanninkielinen.